Sivut

tiistai 27. maaliskuuta 2012

isoja vaatteita

VALMIS!! Nimittäin Larille huppari ja vaarinpaita. Oli aika mielenkiintosta tehä ekaa kertaa aikuisen vaate, tosin aika ajoin melko tuskastuttavaakin. Etenkin kun tuo mies on niin tarkka vaatteistaan, välillä meinas hermot mennä, että hae kaupasta jos ei kelpaa!

Kaavat löytyy Joka tyypin kaavakirjasta. Tosin niitä ei oo tarkotettu hoikille ihmisille. Larin hupparin tein XS-kaavalla (normaalisti käyttää M) ja jouduin silti kaventamaan ainakin 4 senttiä. Vaarinpaidan teinkin sitten viisastuneena XXS-kaavalla, tosin pituus XL :D Vähän tarkempaa aikuiselle noitten kaavojen kanssa, mitä lapselle. Mutta harvemmin ihmiset on täysin samanmuotosia, vaikka sama vaatekoko oliskin.

Huppari onnistu muuten hyvin, mutta oisin ehkä halunnu isomman hupun ja vähän häiritsee tuo, että hupun keskikohta ei ole ihan keskellä. Vaikka mikäpä pakko sen keskellä oliskaan olla, mutta ärsyttää kun se näyttää siltä että: "yritin osua keskelle, mutta en ihan onnistunu". No, kyllä tätä ainakin maalaushommissa voi käyttää :D
Sininen kollege löyty SPR:n Kontista 3€/3m, sillähän mä raskin alkaa yrittää Larille vaatetta, kun ei oo niin suuri taloudellinen menetys jos meniskin pieleen!


Hupparin ja Helin kangasvarastosta löytyneen marimekon raitakankaan innoittamana päätin tehä samaan syssyyn vielä tuon vaarinpaidan. Sitäkin oon jo kauan suunnitellu, mutta ei oo ollu sopivaa kangasta tarpeeksi paljoo.
Isännän toiveesta piti laittaa vielä oikeet napit (mihin en ihan heti ryhdy uudestaan). Nimittäin napinlävet oli todella ärsyttävä tehä! Eikä se nappien käsinompelukaan mitään herkkua ollu. Että jatkossa saa kelvata nuo helpot vasaralla paukautettavat nepit :D Muuten tästä tuli kyllä aika hieno, vaikkei jokainen raita ihan kohdallaan olekaan ja minun makuun on himpun verran liian lyhyt.

5 kommenttia:

 1. Minä säikähin että Lari on valmistunut! :D No on kyllä oikeesti hienoja, varsinkin tuo alimmainen, eipähän tule joka välissä vastaan (niinku jos ostat jostain hmltä tai jjsta)On tuo hupparikin kyllä.. Pitäskö munki rueta tilaa sulta vaatteita, tulis semmonen ku haluais :P -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no oiskippa jo valmistunu niin kyllä laulaisin :D anna mä ensin vähän harjottelen tilaa vasta sitten :D

   Poista
 2. Hullu, enpä ois ala-asteella (taikka ylä-asteella) vielä uskonut että sinä teet näitä :D ihan tosi hienoja! Voin alkaa lähettää omia suunnitelmia sulle ja voit ommella ne... Hehheheee:)
  t.Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä ois itekään :DD kyllähän minä teen, mutta sinun suunnitelmista en olis niinkään varma :D

   Poista
 3. Okei mä haudon päässäni jotain kivaa sillä välin :D H

  VastaaPoista