Sivut

tiistai 12. marraskuuta 2013

pikaisesti

Juuri laneilla puhuttiin, että nämä "pikasurautukset" pitäisi suosiolla jättää tekemättä.. Mutta ikinä se ei onnistu, tulee niin pakottava tarve tehä se heti valmiiksi ja yleensä (aina) lopputulos kärsii.


Aina uusimman Ottobren ilmestymisestä asti, päässäni on muhinut ajatus tehdä Ingalle unipussi. (Tai oikeestaan jo ennen ku tyttö synty). Eilen päätin, että nyt!! Piirsin kaavat, leikkelin kankaat ja ompelin NOPEESTI, että voi laittaa Ingalle jo yöksi päälle.. Noo, valmiiksi sain, mutta kyllähän tämä vielä uudestaan työn alle joutuu. Kiireessä en kerennyt ajatella järkevästi, ja kanttaukset jätin tekemättä, kaikkiin reunoihin vaan taitteet (ne on paljno nopeemmat ;)). Kaula-aukko on ihan liian iso ja hihat liian pitkät.. Tarvis siis tehä nappilista ja kantata kaula-aukko ja hihansuut, sitten tää ois hyvä! Vuoritin koko pussin trikoolla, niin ei tarvii välttämättä peittoo ollenkaan. alareunassa nepparit.


Vähemmän pikaisena surautuksena Onnille huppubody sienitalosta. Tuli ehkä vähän joulunen, mutta kohtahan se joulu on!

Väsäsinpä vielä ohjeen, miten minä teen huppubodyn. Tässä on siis pohjana ob 6/12 kisuliini. Leikkaan kappaleet kaavan mukaan, etukappaleen keskelle teen vetoketjua varten halkion. Ommellaan hihasaumat ja sen jälkeen teen hupun alla olevan ohjeen mukaan. Pääntien pituuden mittaan, kun olen ommellut hihasaumat ja vähennän siitä n. 1cm (suosittelen mittaamaan muutamaan otteeseen, mulla ainaki heittää monesti tuommosen ympyrän mittauksessa). Minusta pääntielle ei tarvita mitään kaarevia saumoja, hyvin istuu muutenkin. Ja hölmöltähän se näyttää jos vetoketjun vetää ylös asti kiinni, mutta kukapa sitä niin pitäisi. Huppu vaan kiinni pääntielle ja sitten vetoketju tikataan reunaan. Ymmärsikö kukaan :D? Huppuun tulee siis vain yksi sauma, joko taakse tai päälle. Ite tykkään enemmän, että se tulisi taakse, niin ei käytössä näy, mutta se riippuu aina vähän millanen kappale on kangasta jäljellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti